Archief
WOS

WOS

Frank ten Have neemt afscheid van raad Midden-Delfland

Frank ten Have heeft dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering afscheid genomen als wethouder van Midden-Delfland. De burgemeester en fractievoorzitters bedankten hem voor zijn werk.

Ten Have werd in mei 2020 geïnstalleerd als wethouder, als opvolger van zijn aan corona overleden CDA-collega Hans Horlings. Hoewel hij woonachtig is in Voorschoten, maakte Ten Have zich Midden-Delfland al snel eigen.

Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd Ten Have opnieuw wethouder in het nieuwe college van CDA, VVD en D66. De afgelopen maanden ervoer hij echter een 'onvoldoende vruchtbare samenwerking'. Daarom besloot Ten Have eerder deze maand zijn ontslag aan te kondigen. Hij liet daarbij weten nog tot april beschikbaar te zijn, maar dat bleek volgens de Gemeentewet niet mogelijk. Dinsdagavond was dan ook zijn laatste raadsvergadering.

Ten Have gaat de komende tijd onder andere een cursus Italiaans volgen. Dat was zijn plan 2,5 jaar geleden al, toen hij vanwege zijn leeftijd moest stoppen bij zijn vorige werkgever. Door het overlijden van Horlings kwam Midden-Delfland plotseling op zijn pad.