Archief
WOS

Dinsdag laatste raadsvergadering met wethouder Frank ten Have

Komende dinsdag wordt in Midden-Delfland de laatste raadsvergadering met wethouder Frank ten Have (CDA) gehouden.

Dat heeft burgemeester Bram van Hemmen dinsdagavond in een memo aan de gemeenteraad laten weten.
Een week geleden kondigde een zeer teleurgestelde Ten Have in een brief aan de raad zijn ontslag aan. Hij verklaarde zich bereid "indien nodig en gewenst, tot uiterlijk 1 april 2023 aan te blijven".

Maar hij zal uiterlijk begin januari moeten afzwaaien. In de Gemeentewet staat namelijk: "Behoudens het geval dat de wethouder onmiddellijk ontslag neemt, gaat het ontslag in met ingang van de dag, gelegen een maand na de dag waarop hij zijn ontslag heeft genomen of zoveel eerder als zijn opvolger de benoeming heeft aangenomen."

Dit betekent in de praktijk, dat Ten Have tot en met 5 januari 2023 wethouder kan zijn. "Ingewonnen extern advies van een deskundige op het gebied van Gemeenterecht bevestigt dit en geeft tevens aan dat de door de wethouder geopperde beschikbaarheid tot 1 april juridisch niet mogelijk is", schrijft Van Hemmen.

Gezien het vergaderschema van de gemeenteraad van Midden-Delfland, zal de raadsvergadering van 20 december de laatste zijn van Ten Have. "Op dit moment is nog niet bekend of en op welke wijze aandacht zal worden geschonken aan dit feit", besluit de burgemeester zijn memo.