Archief

Metro aan Zee stap dichterbij: RET kan vergunning aanvragen

De metro is weer een stapje dichterbij het strand van Hoek van Holland. Vervoersmaatschappij RET kan nu de aanvraag doen voor een vergunning voor indienststelling.

Die vergunning kan pas aangevraagd worden zodra de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een verklaring over de veiligheid afgeeft. Dat is nu gebeurd, bevestigt de gemeente Rotterdam. Zodra de vergunning voor indienststelling binnen is, kan de RET beginnen met proefrijden. Dat moet drie weken lang gebeuren, voordat er daadwerkelijk passagiers vervoerd mogen worden naar het strand van Hoek van Holland.

Op 17 januari liet de Rotterdamse wethouder Karremans weten op zeer korte termijn een reactie van de ILT te verwachten. Vervolgens zal hij de gemeente informeren over de verdere planning richting de start van de dienstregeling, zo beloofde hij.

Vertraging

De Hoekse Lijn is een zeer een langdurig project gebleken. Al meerdere keren is de oplevering van het project uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in de zomer van 2022 al passagiers mee mochten naar het Hoekse strand. Dat werd later uitgesteld naar oktober en daarna eind november. Maar ook dat bleek te vroeg. In augustus werden de werkzaamheden van station Hoek van Holland Strand wel al afgerond.

In augustus leidde Omgevingsmanager Ruud Langeveld ons rond in het nieuwe station Hoek van Holland Strand.