Archief
Jan van Rossum

Jan van Rossum

Wateringse zusjes Nina en Maud willen Waterman openhouden

Zusjes Nina (13) en Maud (8) willen graag ook in de toekomst een duik nemen in het water van zwembad De Waterman in Wateringen. Om dat te bereiken, zijn zij een petitie opgestart.

De Wateringse zusjes zijn vrijwel elk jaar te vinden in het buitenbad langs de Dorpskade. "We nemen dan een familieabonnement en kunnen lekker vaak zwemmen, met vrienden en vriendinnen", schrijven zij. "Nu hebben we gehoord dat de Waterman deze zomer niet open gaat, en misschien wel helemaal dicht blijft! Dit zouden wij heel erg vinden voor iedereen in Wateringen en helemaal voor de lieve vrijwilligers."

Volgens vader Johan hadden de twee het idee om daarom in actie te komen. Met hulp van hun moeder is dus een petitie opgezet. Hun oproep aan de Westlandse politiek: 'Neem nu eindelijk eens een besluit'. De petitie is te vinden op Petities.com. Rond 15.30 uur hadden al meer dan honderd mensen hun handtekening achtergelaten.

'Deze zomer vrijwel zeker dicht'

Wethouder Anko Goudswaard noemde het vorig jaar september 'bijna ondenkbaar' dat De Waterman deze zomer open kan gaan. Het bad moet hoognodig een modernisering ondergaan, maar het aanbestedingsproces heeft vorig jaar vertraging opgelopen. Inmiddels liggen de begrote kosten voor de gemeente fors hoger dan eerder berekend. Daar is echter geen budget voor. De kans is aanwezig dat het zwembad ook in 2024 nog niet opengaat. De stichting Waterman Natuurlijk wil namelijk de deuren gesloten houden tot de zwembassins en zwembadinstallaties zijn vervangen of gerenoveerd.