Archief
Jan van Rossum

Jan van Rossum

Zwembad De Waterman mogelijk ook in 2024 nog gesloten

Dat het Wateringse zwembad De Waterman volgend jaar dicht blijft, was al vrijwel zeker, maar dit is mogelijk ook het geval in 2024.

Dat komt naar voren in een brief die het Westlandse college van burgemeester en wethouders vandaag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
"Het zwembad verkeert in een dusdanig slechte staat van onderhoud, dat Stichting Waterman Natuurlijk heeft besloten om de voorziening pas te openen nadat de zwembassins en zwembadinstallaties zijn vervangen/gerenoveerd. Dit betekent dat het zwembad in 2023 gesloten is en mogelijk ook in het zwemseizoen van 2024", aldus het college in de brief.

Vervolgstappen

In die brief worden enkele scenario's geschetst, met bijbehorende kostenplaatjes. Het schrijven is geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering van de Commissie Maatschappelijke Omgeving (MO), op maandag 21 november.

Daarna zal het college een beslisdocument opstellen en dit in het eerste kwartaal van volgend jaar ter besluitvorming voorleggen aan de raad. "We doen dit alles in nauw overleg met de Stichting Waterman Natuurlijk", aldus het college, dat ook een werkbezoek aan het zwembad in het vooruitzicht stelt.