Archief
Signbiblio

Signbiblio

Kort sportnieuws week 52: Rus niet naar hoofdtoernooi Auckland

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Tennis - Arantxa Rus is er op het WTA-tennistoernooi in Auckland (Nieuw-Zeeland) niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken. De 32-jarige Monsterse verloor in de laatste kwalificatieronde met 6-2, 2-6 en 6-4 van de Belgische Ysaline Bonaventure.

Zaterdag

Shorttrack - Kay Huisman is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finaledag van de NK shorttrack in Leeuwarden. Zaterdag kwam hij in de kwartfinales tekort op zowel de 500 als de 1.000 meter. Op de 1.500 meter meldde hij zich vervolgens af. De Monsternaar kampt nog met de naweeën van een ziekte die hij eerder deze maand opliep. Hij moet nu vrezen voor deelname aan de EK shorttrack.

Voetbal - Omar El Baad vertrekt deze zomer bij Excelsior Maassluis. De 26-jarige rechtervleugelverdediger maakt de overtap naar competitiegenoot VV Katwijk. El Baad kwam in de zomer van 2020 over van het Zweedse Umea en werd in Maassluis al snel een vaste waarde.
Tegenover het vertrek van El Baad staat dat Kevin Ringeling zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd.

Tennis - Arantxa Rus heeft haar laatste wedstrijd van 2022 gewonnen. Op het WTA-toernooi in Auckland boekte ze een zege in de eerste ronde van de kwalificaties. Tegen Lucrezia Stefanini werd het 6-2 en 6-0. Rus speelt in de komende nacht tegen Ysaline Bonaventure voor een plek in het hoofdtoernooi.

Paardensport - Bram Chardon heeft bij de tweede ronde van de wereldbeker in Mechelen de overwinning gepakt. De menner uit Den Hoorn was in de afsluitende drive-off met afstand de beste. Door de zege komt hij in wereldbekerpunten gelijk met de Australiër Boyd Exell.

Vrijdag

Paardensport - Bram Chardon is bij de eerste ronde van de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Mechelen als tweede geëindigd. Aanvankelijk leek het erop dat de menner uit Den Hoorn eerste was geworden, maar hij kreeg van de jury toch nog vier strafpunten voor een gevallen bal. Daardoor ging de zege naar de Zwitser Jerome Voutaz. Vrijdagavond om 22.00 uur wordt er opnieuw gestreden om de wereldbekerpunten.

Schaatsen - Jutta Leerdam doet volgende week mee aan de EK Sprint in Hamar (Noorwegen). De 's-Gravenzandse is geselecteerd, omdat ze deze week nationaal kampioen werd. Op het programma staan zowel op vrijdag als zaterdag een 500 en 1.000 meter.

Donderdag

Basketbal - Green Eagles in Maassluis wil ook ouderen aan het basketballen krijgen en gaat daarom beginnen met 'Walking Basketball'. De spelregels zijn nagenoeg hetzelfde als bij het normale basketbal. Belangrijkste verschillen zijn: Er mag niet gerend of gesprongen worden én er mag geen fysiek contact worden gemaakt. Het is geschikt voor mensen, die op een gezonde manier en zonder blessures willen blijven bewegen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via walkingbasketball@greenreagles.nl.

Baanwielrennen - Mylene de Zoete is woensdagavond bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn net naast het podium geëindigd op het onderdeel Scratch. De Naaldwijkse eindigde op plek 4. De winst ging naar Lorena Wiebes, voor Marjolein van 't Geloof en Nina Kessler.

Woensdag

Zaalvoetbal - FC Westland is niet schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd tegen Het Vennewater eind oktober. Dat laat een woordvoerder van de KNVB weten aan de WOS. In het slot van de wedstrijd betrad publiek het veld, om zich vervolgens te bemoeien met een opstootje. De toeschouwers bleken moeizaam te kalmeren en de veiligheid kwam in het geding. Dus kon het arbitrale trio niets anders dan de wedstrijd staken. De wedstrijd is gestaakt door wanordelijkheden vanuit het publiek en spelers zijn hier niet bij betrokken", aldus de KNVB in een reactie.
FC Westland heeft inmiddels besloten te 'verhuizen' naar een sporthal waar het publiek het veld niet op kan.

Schaatsen - Dione Voskamp komt woensdagavond niet in actie op de tweede dag van de NK Sprint in Heerenveen. De schaatsster uit De Lier voelt zich niet fit genoeg, zo meldt ze op sociale media. Voskamp stond na de eerste dag voorlopig op plek 9.