Archief
FC Westland

FC Westland wijkt uit naar Wateringse Veld

Het eerste team van zaalvoetbalclub FC Westland speelt thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft in sporthal Hogeveld in Wateringse Veld. Dat vertelde voorzitter Peter Botman zaterdag in WOS Sport.

Eind vorige maand werd de wedstrijd van FC Westland tegen Vennewater gestaakt, nadat supporters het veld betraden en zich met een opstootje gingen bemoeien. Eerder dit seizoen kwam er ook al publiek het veld op bij het duel tegen Os Lusitanos, maar toen uit vreugde.

Met een sanctie van de KNVB in het vooruitzicht besloot het clubbestuur dat de resterende duels in 2022 worden afgewerkt zonder publiek. In de tussentijd kan dan worden gezocht naar een andere hal. Grootste probleem met de Verburchhal in Poeldijk is namelijk, dat het speelveld en de tribune niet van elkaar gescheiden kunnen worden.

Nieuwe thuishal

FC Westland speelt op 13 januari de eerste wedstrijd na de winterstop een bekerduel tegen eredivisieclub VNS United. Die zal worden afgewerkt in sporthal Hogeveld in Wateringse Veld. Daar is de tribune wel afgeschermd van het speelveld. "En waarschijnlijk zal dat ook onze nieuwe thuishal worden voor de rest van het seizoen", aldus Botman.

Ook badmintonclub DKC speelt in Hogeveld. Op deze foto's is goed te zien waar de tribune zich bevindt:

FC Westland verloor vrijdag overigens de uitwedstrijd tegen Zeemacht met 8-5. Daarmee wacht de ploeg nog altijd op de eerste competitiezege in de eerste divisie. Komende vrijdag speelt FC Westland thuis - zonder publiek - tegen Futsal Rotterdam.

Beluister het interview met Peter Botman: