FC Westland

Zaalvoetbalwedstrijd FC Westland gestaakt, club vreest straf

De zaalvoetbalwedstrijd tussen FC Westland en Vennewater is vrijdagavond gestaakt, nadat toeschouwers zich in het veld gingen bemoeien met een opstootje.

Er waren in de Verburchhal in Poeldijk op dat moment nog vier minuten te gaan. De thuisploeg stond met 3-4 achter, maar had net een strafschop verdiend. De keeper van gasten kreeg een directe rode kaart, omdat hij twee keer bovenop een speler van FC Westland was gedoken. Bij die tweede keer deelde hij ook nog eens een elleboogstoot uit.

Daarna ontstond een opstootje, waarbij ook de toeschouwers zich ermee gingen bemoeien. Een speler van Vennewater raakte hierbij gewond. De toeschouwers bleken moeizaam te kalmeren en de veiligheid kwam in het geding. Dus kon het arbitrale trio niets anders dan de wedstrijd staken.

De wedstrijd van gisteravond is gestaakt… ❌ Scheidsrechters el Hajjaji & Bennacer hebben op vrijdagavond 28 oktober de...

Geplaatst door HZV/het Vennewater op Zaterdag 29 oktober 2022

Straf

FC Westland wordt vrijwel zeker bestraft voor dit voorval. De club had al een voorwaardelijke straf gekregen, omdat toeschouwers eerder dit seizoen uit vreugde het veld betraden. "Dit voorval zal echter zwaarder bestraft worden daar dit nu het staken van de wedstrijd tot gevolg had", zo schrijft de club in een persbericht.

FC Westland zit nu met het handen in het haar. "Dit soort gebeurtenissen kunnen de doodsteek voor de club worden."
Of de Verburchhal de vaste speellocatie blijft, is nog maar de vraag. Het publiek kan hier makkelijk het veld betreden. "En ook met stewards is het moeilijk om het publiek in toom te houden als zij ineens het veld willen betreden." Daarentegen lijkt het regelen van een andere hal, waar de tribune en het veld beter zijn gescheiden, in deze fase van het seizoen een lastige opgave.

"En wedstrijden zonder publiek zijn eigenlijk ook niet leuk, maar het lijkt de enige optie."

Van 0-3 naar 3-3

FC Westland kende tegen de club uit Heiloo een lastige eerste helft. Halverwege keek de ploeg van coach James Dhanai aan tegen een 0-2 achterstand, die kort na de pauze vergroot werd naar 0-3. De ommekeer kwam echter in de 27ste minuut, toen een speler van Vennewater zijn tweede gele kaart kreeg. Nabil Hadiu maakte tijdens die manmeersituatie de 1-3.

Een minuut nadat de Noord-Hollandse ploeg weer compleet was werd het via Aimen Said zelfs 2-3 en zes minuten voor tijd was het zelfs alweer gelijk. Met het hoofd nog in de wolken kreeg een verdedigend te slap opererend FC Westland in dezelfde minuut echter weer de 3-4 om de oren.

FC Westland hoopte uit een strafschop de 4-4 te maken, maar die werd door het eerder genoemde voorval nooit genomen.