Archief

Vergunning aangevraagd voor huisvesting arbeidsmigranten aan Hoge Geest

Er ligt een vergunningaanvraag voor de huisvesting van 228 arbeidsmigranten aan de Hoge Geest in Naaldwijk. De aanvraag is al vorige maand ingediend, maar pas deze week gepubliceerd in het Gemeenteblad.

De plannen werden afgelopen december gepresenteerd, maar zijn nu dus echt concreet. Het is de bedoeling om de 228 arbeidsmigranten te verdelen over vier woonblokken van drie verdiepingen. In elk woonblok komen 24 woonunits voor twee personen en drie woonunits voor drie personen. Daarnaast wordt in de plannen ook gesproken over een fitness-ontspanningsruimte van 115 vierkante meter. Hierin bevinden zich ruimten waar de arbeidsmigranten kunnen ontspannen en sporten, een reparatieruimte voor fietsen en een ruimte voor de beheerder.

Impressie

Elk woonblok krijgt een andere kleur. Het woonpark staat gepland naast het pand van Tuin & Terras aan de Hoge Geest, al is bij de aanvraag als adres Monstersepad nabij 5 genoemd.

Verkeersonderzoek

Het woonpark moet worden ontsloten via een in/uitrit aan de Hoge Geest. Daarover was eerder veel discussie, omdat omwonenden een forse toename van verkeer verwachten.

Bureau Goudappel heeft daarom onderzoek gedaan, waarbij ook de verkeersbewegingen in de spitsuren in februari in kaart zijn gebracht. In de huidige situatie rijden er op de Hoge Geest tijdens de drukste uren zo'n 500 motorvoertuigen, en op het fietspad 190 fietsers en 15 voetgangers.

De conclusie is dat de verkeersafwikkeling door de huisvesting van 228 arbeidsmigranten niet leidt tot extra problemen in de verkeersafwikkeling op de omliggende wegen en kruispunten. De locatie kan door middel van een uitrit worden ontsloten op de Hoge Geest. Het terrein wordt overigens afgesloten met een slagboom.

Vervolg

Tegen de aanvraag kan nog geen zienswijze worden ingediend. Dat kan pas als de gemeente Westland een besluit heeft genomen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Het is overigens nog maar de vraag of het gemeentebestuur groen licht geeft voor de plannen zoals die er nu liggen. De nieuwe coalitiepartijen Westland Verstandig, GBW en VVD Westland vinden het woonpark te groot op een dergelijke locatie.