Archief
WOS

WOS

Mogelijk 228 plekken voor arbeidsmigranten aan de Hoge Geest

Het college van B en W ziet heil in een plan om 228 bedden voor arbeidsmigranten te realiseren naast Hoge Geest 6 in Naaldwijk.

Het plan bestaat uit vier woontorens met elk drie lagen die tien jaar blijven staan. Die zouden moeten komen op de plek waar nu kassen staan vlak naast tuincentrum Tuin en Terras. De ingang van het woonpark moet grenzen aan de Hoge Geest. Het projectplan is ingediend door SG Architecten.

Het college bestempelt het plan nu als 'kansrijk'. Het project is volgens haar groot genoeg om voorzieningen en een goed beheer te realiseren. Bij voorzieningen denken de planmakers aan een fietsenstalling, ontspanruimte en recreatief groen. Ook de centrale ligging, voldoende ontsluitingsmogelijkheden en de lage hinder voor glastuinbouw op korte termijn zijn belangrijke factoren om een project kansrijk te noemen.

Omwonenden krijgen een brief over het plan en worden uitgenodigd voor een digitale informatiebijeenkomst op 20 december. Op een later moment, waarschijnlijk in januari, wordt een besluit genomen over de realisatie van de woontorens. Als alles goedgekeurd wordt moet het park er in het derde kwartaal van 2022 staan.

Tegengeluiden in het verleden

Bij nieuwe plannen voor arbeidsmigrantenhuisvesting is in het verleden veel tegengeluid geweest van omwonenden. Wethouder Abee wil dan ook goed naar de buren luisteren: "Het is nog maar een conceptbesluit, maar we gaan weer serieus luisteren naar verbeteringen en opmerkingen van de mensen. We staan wel open voor alle kritiek en verbeteringen die er aangebracht kunnen worden."

Ook verzekert de verantwoordelijk wethouder dat er net als bij het woonpark in De Lier en in Maasdijk een contactpersoon van de gemeente beschikbaar komt, waar omwonenden snel mee in contact kunnen komen als er klachten of vragen zijn.