Archief
WOS

'Trek besluit huisvesting arbeidsmigranten in'

Het besluit van het huidige Westlandse college van B en W om medewerking te verlenen aan verdere uitwerking van de plannen voor het huisvesten van arbeidsmigranten in 's-Gravenzande en Naaldwijk is slecht gevallen bij de winnaars van de laatste verkiezingen, Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland.

Ze willen dan ook dat het besluit in de collegevergadering van komende dinsdag wordt ingetrokken.

Aan de Maasdijk in 's-Gravenzande zouden 208 arbeidsmigranten gehuisvest moeten worden en aan de Hoge Geest in Naaldwijk 228. Volgens het college zijn er na de informatiebijeenkomsten voor de omwonenden verbeterpunten in de plannen aangebracht, met name op het gebied van de verkeersveiligheid. Daarom is de verwachting dat op korte termijn vergunningaanvragen worden ingediend.

De fracties van WV en GBW vinden echter dat de noodzaak van het besluit op dit moment niet aanwezig is en verwijten het college over zijn graf heen te regeren. "Het college bevindt zich thans in blessuretijd en dan nog wel in de tweede helft. Te voorspellen valt dat de huidige portefeuillehouder(wethouder Abee van het CDA, red.) niet meer zal terugkeren in het nieuwe college, zodat na de blessuretijd voor hem de taak volbracht is."

VVD-vragen

In een reactie op het pleidooi van de VVD-fractie om het plan in Naaldwijk een stuk kleiner te maken, zegt het college dat het ingediende plan passend is, waarbij zoveel mogelijk bestaand groen zal worden gehandhaafd. Bovendien zijn de economische en maatschappelijke belangen van het huisvesten van arbeidsmigranten urgent. En het uitgevoerde verkeersonderzoek heeft volgens het college niet uitgewezen dat het initiatief onhaalbaar is.

"Naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst op 17 januari 2022 is het verkeersonderzoek aangevuld met de gevolgen op en voor het langzaam verkeer. De conclusie blijft dat het initiatief niet leidt tot meer problemen (aantallen en veiligheid) op de omliggende wegen en kruispunten en de locatie kan middels een uitrit worden ontsloten. De resultaten van het verkeersonderzoek zijn met de omwonenden gedeeld", aldus het college in het antwoord op de VVD-vragen.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland