Archief
WOS

WOS

Overeenstemming over betaling schade Lijndraaiersbrug

Bijna twee jaar na het incident met de Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis is duidelijk, hoe het schadebedrag wordt betaald.

In mei 2020 kwam het middelste brugdek van de Lijndraaiersbrug met een klap naar beneden. Dat gebeurde net na het passeren van een boot. Omdat er niemand in de buurt was, vielen er ook geen gewonden. De oorzaak van het neerklappen lag in de verkeerde materiaalkeuze van een hydraulische cilinder.

Het incident zorgde voor een schadepost van 115.000 euro. Lang was onduidelijk wie dat bedrag voor zijn rekening zou moeten nemen.

Na overleg tussen de gemeente en zes betrokken partijen is geconcludeerd, dat er geen schuldige kan worden aangewezen voor het incident. Daarom is nu besloten dat alle partijen een deel van de schade op zich zullen nemen. Dat is te lezen in een brief die het college van B en W heeft gestuurd naar de gemeenteraad.

Onderhoudsbeurt

Het brugdek van de Lijndraaiersbrug heeft afgelopen winter een flinke onderhoudsbeurt gehad. Een gespecialiseerd bedrijf heeft daarbij gekeken of hergebruik van bepaalde onderdelen mogelijk was. In februari is het brugdek teruggeplaatst. Volgens wethouder Voskamp kan de brug nu weer zo'n 50 jaar mee.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis