Archief
WOS

WOS

Lijndraaiersbrug terug in centrum Maassluis

De Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis ligt weer op zijn plek.

De brug was toe aan een grondige opknapbeurt en werd daarom begin oktober gedemonteerd, om vervolgens te worden aangepakt bij het bedrijf Slangen Staal in Gouda. Voor de gemeente Maassluis was duurzaamheid een belangrijke eis bij de renovatie. "Voor alle brugonderdelen hebben de gemeente en de aannemer uitvoerig gekeken of hergebruik mogelijk was. Vervolgens is de brug onderdeel voor onderdeel gerepareerd, onderhouden en duurzaam geconserveerd, waarbij geen onnodig nieuw materiaal is gebruikt", aldus wethouder Fred Voskamp.

De afgelopen maanden konden auto's, fietsers en voetgangers gebruik maken van een tijdelijke brug. Alleen de laatste twee weken moesten automobilisten omrijden, vanwege het terugplaatsen van de Lijndraaiersbrug. De brug heeft weer een groene kleur gekregen.

Wethouder Voskamp verrichte de opening. Volgens hem kan de brug nog zeker 50 jaar mee, al moet over zo'n 25 jaar nog wel groot onderhoud worden gedaan. Vanwege het feestelijke moment, maakte de historische trekschuit 'Den Eerste Snik' een eretocht.

WOS

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis