Archief
WOS

WOS

Ruim twee weken omrijden bij Lijndraaiersbrug

Verkeer op de P.C. Hooftlaan in Maassluis kan tot en met donderdag 24 februari geen gebruik maken van de (nood)brug over de Noordvliet. Na een grondige opknapbeurt keert de Lijndraaiersbrug weer terug en daarna zijn er uitgebreide tests nodig.

De Lijndraaiersbrug is in oktober vorig jaar van zijn plek gehaald voor een opknapbeurt. Sindsdien lag er een noodbrug over de Noordvliet. Later deze week keert de Lijndraaiersbrug terug, daarna volgt montage en het testen en inregelen van de brug.

Auto's en motoren moeten de komende twee weken omrijden via de Koepaardbrug. Voetgangers en fietsers kunnen de Wagenbrug gebruiken. Het scheepvaartverkeer blijft tot en met 24 februari gestremd. Verkeer van de Groen van Prinstererkade en Prinsekade wordt via de parkeerplaats naar de P.C. Hooftlaan geleid.

Artikel gaat verder onder de foto.

De komende weken geldt dit verkeersplan. gemeente Maassluis

Het opknappen van de Lijndraaiersbrug was nodig, omdat het middelste brugdek van de verbinding in mei 2020 op het landhoofd stuiterde. Er was toen net een bootje voorbij gevaren. De oorzaak van het neerklappen lag in de verkeerde materiaalkeuze van een hydraulische cilinder. Daarnaast was de brug toe aan onderhoud.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis