Archief
WOS

WOS

Trobi stormt Album top-100 binnen

De Lierse muziekproducer Trobi is deze week de nationale Album top-100 binnengestormd op de tweede plaats.

Trobi, artiestennaam van Bryan du Chatinier (22), hoefde alleen een andere nieuwkomer, Placebo, voor te laten gaan. Samen verwezen zij Stromae naar de derde plaats.

Zoals tal van andere producers, is Trobi begonnen als discjockey. Hij was toen leerling op de Lentiz Dalton Mavo in Naaldwijk Op zijn zeventiende mocht hij zijn eerste eigen nummer uitbrengen. Dat was In The Studio (januari 2017), waarbij hij ook direct een professionele videoclip mocht maken, met zijn vrienden als tegenspelers.

Zeventien nummers

'Trobi On The Beat' is zijn eerste album. Hij heeft er drie jaar aan gewerkt, 'mede mogelijk gemaakt' door het coronavirus, dat langdurige tijd optredens als dj onmogelijk maakte. Het album omvat zeventien nummers, waaronder enkele al populaire liedjes als Einstein, Silent Disco en bijvoorbeeld ook Meisje Zonder Naam met Emma Heesters en Ronnie Flex.

Straattaal

Meer dan twintig artiesten hebben aan het album bijgedragen. Veel van de hiphopnummers zijn gezongen in straattaal en krijgen op YouTube de vermelding 'expliciete teksten'. Vorige week werd Trobi nog gebeld door de bekende presentator Jort Kelder om in diens podcast Snobcast de tekst van Okee Shordy te 'vertalen' voor het grote publiek.