Archief
WOS

WOS

Drie 'nieuwe' partijen in de regio

In onze regio doen drie nieuwe partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

In Westland doet Forum voor Democratie voor het eerst mee en in Maassluis is dat Leefbaar Maessluys. Omdat de VSP de naam heeft veranderd van Verenigde Senioren Partij naar VSP Maassluis, wordt die ook gezien als nieuwkomer.

Dat blijkt uit de zittingen van de centrale stembureaus in de gemeenten. In Midden-Delfland doen geen nieuwe partijen mee. De lijstvolgorde is daar vastgesteld op basis van de uitslag van de verkiezingen van vier jaar geleden. Dat geldt ook voor de andere gemeenten en de nieuwe partijen krijgen het eerstvolgende lijstnummer. In Maassluis waren twee nieuwe en dus is daar geloot met als resultaat dat Leefbaar Maessluys op nummer 9 en VSP op nummer 10 komt.

Richard de Mos had eerder aangekondigd mee te willen doen aan de verkiezingen in Westland, maar er was geen partij aangemeld waar hij deel van uitmaakt. De enige nieuwe partij in deze gemeente is dus Forum voor Democratie met lijsttrekker Jasper van der Voort. Zij hadden met 51 ondersteuningsverklaringen uit de gemeente de juiste papieren

In Maassluis zijn dus twee nieuwe partijen. De VSP moest vanwege de naamswijziging ook weer de bijbehorende ondersteuningsverklaringen aanleveren bij het bureau verkiezingen. Ook Leefbaar Maessluys moest als echte nieuwkomer de verklaringen inleveren. In Maassluis zijn in de hele procedure geen tekortkomingen geconstateerd in de verklaringen, lijsten en andere stukken.

Kandidaten

Hieronder de kandidatenlijsten per gemeente:
- Kandidatenlijsten Westland
- Kandidatenlijsten Maassluis
- Kandidatenlijsten Midden-Delfland

In Hoek van Holland wordt gestemd op de komende wijkraad en op de gemeenteraad van Rotterdam. De kandidaten voor de wijkraad zijn al bekend en er zijn elf plekken, dus alle kandidaten krijgen een plek.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op maandag 14 maart, dinsdag 15 maart en woensdag 16 maart.