Archief
WOS

WOS

Elf kandidaten voor Hoekse wijkraad

Elf Hoekenezen hebben zich kandidaat gesteld voor de nieuwe wijkraad van hun dorp.

Dat bleek vanmorgen tijdens een openbare zitting op het stadhuis in Rotterdam, waarin de lijsten werden vastgesteld. Overigens zijn er in Hoek van Holland precies elf zetels te verdelen in de wijkraad.

Tijdens de zitting zijn de achternamen van alle kandidaten opgenoemd. Daaruit bleek dat de meesten van hen zitting hebben in de huidige gebiedscommissie van Hoek van Holland of dat in de vorige periode hadden. Het gaat dan om Ton van Anraad (PvdA), Jacco van Dam (CDA), Anneke van der Meijs (VVD), Tessa Sterrenberg (Lokaal Hoek van Holland), Peter Stok (Lokaal Hoek van Holland), Michel Timmerman en Ineke Vos (PvdA). De andere vier kandidaten zijn: Ann van den Berg, Indy van 't Hoft, Henk Schulp en Martijn Blankers.

Wijkraad

Rotterdam voert na de komende verkiezingen (16 maart) opnieuw een nieuw bestuursmodel in voor de verschillende wijken. Tot 2014 waren er nog deelraden, die een eigen budget en bevoegdheden hadden. De afgelopen acht jaar is gewerkt met gebiedscommissies, die vooral een adviesorgaan waren richting gemeenteraad en college. Nu komen er dus wijkraden. Die moeten ideeën van wijkbewoners, organisaties en wijknetwerken bij elkaar brengen, met de gemeente afspraken maken over wat de wijk nodig heeft en toezien of de gemeente de afspraken uitvoert.

Peter Stok vertelde over de komst van de nieuwe wijkraad: