Archief
Schetsontwerp Wissing

Woningbouw in Maaslandse Zoom stap dichterbij

De komst van een nieuwe woonwijk in de Maaslandse Zoom is weer een stap dichterbij.

Wethouder Wendy Renzen van Midden-Delfland en directeur Patrick Joosen van ontwikkelaar BPD tekenden onlangs een zogenoemde anterieure overeenkomst. Hierin worden afspraken vastgelegd over de gebiedsontwikkeling en wie voor welke kosten opdraagt.

De Maaslandse Zoom is het gebied tussen de Hofsingel, de begraafplaats, Lentiz Maasland, een stuk weiland/bos, de voetbalvelden en de Commanderij. De gemeente liet in een eerder stadium al weten dat er ongeveer tachtig woningen gebouwd kunnen worden. Er wordt gedacht aan een mix van vrijstaande woningen, rijtjeswoningen en twee appartementencomplexen. Volgens wethouder Renzen wordt de woonbuurt ruim opgezet met een groene uitstraling.

Vorig jaar november heeft de gemeenteraad al het gebiedspaspoort vastgesteld, die als leidraad geldt voor de ontwikkeling. De anterieure overeenkomst is een volgende stap in het proces naar woningbouw. Nu wordt er gewerkt aan een bestemmingsplan. Naar verwachting buigt de nieuwe raad zich in de tweede helft van 2022 daarover. Zodra dat is vastgesteld en onherroepelijk is, kan de eerste schop theoretisch in de grond.

De Maaslandse Zoom is de laatste grote woningbouwlocatie in Midden-Delfland. De gemeente kan hier een aanzienlijk deel van de voor Maasland 160 gewenste nieuwe woningen realiseren. Op overige locaties zal het dus moeten gaan om veel kleinere aantallen woningen die worden gebouwd.