Archief
Schetsontwerp Wissing

Kansen voor tachtig woningen aan rand Maasland

De gemeente Midden-Delfland ziet mogelijkheden voor de bouw van ongeveer tachtig woningen in de Maaslandse Zoom, aan de rand van Maasland.

Het gaat specifiek om het gebied tussen de Hofsingel, de begraafplaats, Lentiz Maasland, een stuk weiland/bos, de voetbalvelden en de Commanderij. Om de bouw daar mogelijk te maken, is een zogenoemd gebiedspaspoort opgesteld, die als leidraad moet gaan gelden.

Er wordt gedacht aan een mix van vrijstaande woningen, rijtjeswoningen en twee appartementencomplexen. Tegelijkertijd moet er vanaf de Hofsingel een aanzienlijke groenstrook met bomen zijn en moeten er brede zichtlijnen komen richting het open gebied. Zo blijft het landelijk gebied vanuit de wijk te zien. In overleg met het Hoogheemraadschap van Delfland komt er in de wijk extra ruimte voor water ter compensatie van de verharding in het gebied.

In het collegewerkprogramma staat dat de komende periode 160 woningen nodig zijn om aan de woningbouwvraag van Maasland te voldoen. De Maaslandse Zoom zou goed zijn voor de helft daarvan. De gemeenteraad spreekt in november over het gebiedsplan.