Archief
Ivar Kop

Ivar Kop

Varend Corso 2020 toch afgelast

Het Varend Corso gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus toch niet door. Dat heeft het corsobestuur woensdagmiddag bekendgemaakt. De organisatie vindt het ongepast product- en financiƫle sponsoren te werven bij bedrijven die het nu lastig hebben. Ook hebben deelnemers door het samenkomstverbod tot 1 juni te weinig tijd om voorbereidingen te treffen.

De organisatie ontving de afgelopen periode al afmeldingen van deelnemers, zowel van commerciƫle- als dorpsboten. Daarnaast zegt het bestuur: "Sponsorwervers kunnen niet met goed fatsoen bij kwekers langs waar gevulde containers met doorgedraaide teelt op het erf staan. Datzelfde geldt voor de kernen, die sponsoren zoeken bij lokale ondernemers met gesloten deuren."

Vorige week was er nog sprake van dat het botenevenement mogelijk toch zou plaatsvinden. Wel werd er een slag om de arm gehouden tot medio april, wanneer het bestuur weer bij elkaar zou komen. De nieuwe kabinetsmaatregelen die maandag zijn afgekondigd hebben een en ander in een stroomversnelling gebracht.

"Het doet ons pijn om dit besluit te moeten nemen en het corso voor het eerst in haar bestaan te cancelen. Voor de organisatie, die er op alle vlakken al veel tijd in heeft gestoken maar vooral voor het publiek. De sfeer, saamhorigheid en energie die het corso uitdraagt, had een opsteker geweest na deze tijd. Velen, onder wie vele ouderen, kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de bonte stoet. Maar we willen met een volwaardig corso varen. Het is en blijft een middel om de tuinbouwsector landelijk op de kaart te zetten."

Het corso zou voor het eerst niet in begin augustus, maar begin juli plaatsvinden, met een andere indeling van dagen. Ook zou er een route naar Den Haag komen. De huidige plannen blijven staan en worden, net als het thema 'It's Showtime', verplaatst naar 1 tot en met 4 juli 2021.

Categorieen:
Westland Cultuur