Archief
Illustratie OBWZ

Illustratie OBWZ

Voorlopig nog geen woningbouw bij Molenslag

Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) en projectontwikkelaar BPD beraden zich op de herstart van het woningbouwproject bij Molenslag in Monster, nu het voormalige NAM-terrein weer is vrijgegeven. Dat laat projectdirecteur Barbara Wassenaar desgevraagd weten aan de WOS. Omdat het project lang heeft stilgelegen, moet het project op sommige onderdelen opnieuw worden bekeken.

De ontwikkelaars hebben al sinds april 2016 een vergunning voor de bouw van negentien woningen op die plek, een voormalig gaswinningsterrein van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) uit de jaren '90. Uit onderzoek in 2017 bleek echter dat dagelijks nog een kleine hoeveelheid aardgas uit de diepe ondergrond naar bovenkwam. Dat zogeheten 'gaspad' vanaf 600 meter diepte moest daarom worden afgesloten.

Om dit te doen, is vorig jaar een boortoren neergezet. Om het terrein heen werden zelfs huizenhoge schermen gezet om de overlast te beperken. Desondanks klaagden bewoners van de Aalscholver en Rijnweg in oktober over stankoverlast en trillingen. Begin april waren de werkzaamheden afgerond en in juli - toen bleek dat er daadwerkelijk geen gas meer lekt - is het terrein daadwerkelijk vrijgegeven. Daarmee ligt de weg voor OBWZ open om te gaan bouwen.

Projectdirecteur Wassenaar geeft aan dat hier nog wel enige tijd overheen zal gaan, vooral omdat het project zo lang heeft stilgelegen. Daardoor zijn ook sommige uitgangspunten veranderd. "De planvorming is nog vanuit de tijd dat er niet gasloos gebouwd werd en daarbij is de vastgoedmarkt inmiddels ook veranderd."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen