Archief
In deze staat moet het terrein weer terugkeren - Foto Archief Google Streetview

In deze staat moet het terrein weer terugkeren - Foto Archief Google Streetview

Geen gaslek meer op NAM-locatie Molenslag

Er lekt definitief geen gas meer op de voormalige gaswinningslocatie Molenslag in Monster. Dat meldt de Nederlandse Aardolie Maatschappij over het terrein tegenover de woningen aan de Aalscholver en Rijnweg.

Bij een onderzoek in 2017 bleek dat er dagelijks een kleine hoeveelheid aardgas uit de diepe ondergrond naar bovenkwam. Dat zogeheten 'gaspad' vanaf 600 meter diepte moest daarom worden afgesloten. Om dit te kunnen doen, werd er vorig jaar een boortoren neergezet. Om het terrein heen werden zelfs huizenhoge schermen gezet om de overlast te beperken. Desondanks klaagden bewoners in oktober over stankoverlast en trillingen.

Begin april waren de werkzaamheden afgerond. Het asfalt moest nog wel even blijven liggen, om te kijken of er daadwerkelijk geen gas meer lekte. Kort geleden ging het sein op 'groen'. Het asfalt is inmiddels weggehaald en nu ligt er weer zand, waarover vrijdag een antistuifmiddel met graszaad is gespoten. Dit blijft ongeveer vier maanden in stand, tot er weer begroeiing is ontstaan.

Categorieen:
Monster Algemeen