Archief
Abdelsadek Maas - Archief WOS  Media

Abdelsadek Maas - Archief WOS Media

Schooldirecteur Maas blij met uitspraak, maar nog veel onduidelijk

Directeur Abdelsadek Maas van scholengemeenschap Yunus Emre uit Den Haag is erg blij met de uitspraak van de Raad van State, waaruit blijkt dat de minister van onderwijs een islamitische basisschool in Westland moet financieren. Minister Slob gelooft niet dat er in Westland genoeg vraag is voor een dergelijke school, maar de Raad van State oordeelde deze woensdag anders.

Toch zijn er nog hordes die genomen moeten worden voordat de school kan starten. Zo moet er nog een locatie voor de school gevonden worden. De bedoeling was dat dit in Naaldwijk zou gebeuren, maar de plannen voor een dergelijke basisschool op een centrale plaats in Westland zijn inmiddels al weer van een paar jaar terug. Of en waar daar nu nog ruimte voor is, zal moeten blijken. De onzekerheid over een locatie binnen Westland brengt ook onduidelijkheid over de openingsdatum van de school met zich mee.

Volgens directeur Maas moet er in overleg met de gemeente Westland worden gekeken naar de mogelijkheden: "Want we willen natuurlijk wel direct goed van start gaan."

Overigens is lang niet iedereen zo blij met de uitspraak. LPF Westland, al jaren fel tegenstander van islamitisch onderwijs in Westland, is zwaar teleurgesteld in de uitspraak van de bestuursrechter: "Een Islamitische School in Westland is niet goed voor de integratie van kinderen", aldus de fractie op Twitter. Opvallend is dat juist een wethouder van die partij, Ben van der Stee, nu uitvoering moet geven aan de uitspraak van de Raad van State.