Archief
Signbiblio

Signbiblio

Minister Slob: 'Geen islamitische basisschool in Westland'

Als het aan minister Slob van Onderwijs ligt, kan Yunus Emre geen islamitische basisschool starten in Westland. Volgens hem zouden er te weinig leerlingen gebruik maken van een dergelijke onderwijsinstelling. In de aanvraag werd Westland vergeleken met Maastricht, maar volgens Slob is dat geen goed vergelijkingsmateriaal.

In 2016 vond de toenmalig staatssecretaris van onderwijs ook al dat er niet voldoende was aangetoond dat er animo is voor islamitisch onderwijs in Westland en dat er daarom geen aparte school hoefde te komen. Dat besluit vond de Raad van State echter niet goed onderbouwd, waardoor de huidige minister van Onderwijs opnieuw een besluit moest nemen.Afwijzing

Yunus Emre heeft overigens voor de zekerheid rekening gehouden met het scenario dat de minister de aanvraag uit 2016 alsnog afwijst. Daarom heeft de organisatie begin dit jaar een nieuwe aanvraag voor een islamitische basisschool ingediend.

In de bijbehorende stukken wordt Westland in eerste instantie niet meer vergeleken met Maastricht maar met Heerlen. Kern blijft ook nu het verwachte aantal leerlingen voor zo'n school. De wettelijke eis is 257, Yunus Emre is overtuigd van een aantal boven de 300.

Overigens, wat de meerderheid van de Westlandse gemeenteraad ook vindt van een dergelijke aanvraag, het laatste woord is altijd aan de minister van onderwijs.

Categorieen:
Westland Algemeen