Archief
Signbiblio

Signbiblio

Islamitische basisschool in Maassluis voorlopig van de baan

De stichting Islamitisch College (SIC) uit Schiedam heeft zijn aanvraag om een basisschool in Maassluis te mogen starten ingetrokken. Dat blijkt uit navraag bij zowel de gemeente Maassluis als SIC. Eerder kwam er juist een brief vanuit het college naar de gemeenteraad met het verzoek om deze school op te nemen in het plan van Scholen 2020-2022.

Volgens bestuurder Hasan Gögüs heeft de stichting de aanvraag ingetrokken, omdat men nu te weinig kans denkt te maken om de prognose omtrent het aantal te verwachten leerlingen hard te maken. Daarom is besloten om het potentieel aan leerlingen uit Maassluis te betrekken bij eenzelfde soort aanvraag in Vlaardingen. Op dit moment heeft het Islamitisch College al twee basisscholen en een kinderopvang in Schiedam.

Gögüs sluit niet uit dat er in de toekomst nog een aanvraag wordt gedaan. "De lokale gemeenschap heeft ons benaderd om te kijken wat er mogelijk is. We denken in de toekomst een grotere kans is dat we ons in Maassluis kunnen vestigen, omdat er nieuwe wetgeving aankomt waarbij rekening wordt gehouden met het aantal handtekeningen dat wordt opgehaald."

Ook in Westland zou er, als het aan onderwijsinstelling Yunus Emre ligt, een islamitische basisschool moeten komen. Maar minister Slob gelooft niet dat er in Westland genoeg vraag is voor een dergelijke school. Yunus Emre is tegen dat besluit in beroep gegaan bij de Raad van State.