Archief
screenshot WOS Nieuws

screenshot WOS Nieuws

Naaldwijk meest logische plek voor islamitische school

Als het aan scholenstichting Yunus Emre ligt, komt de nieuwe islamitische school in Naaldwijk te staan. Dat zei de stichting donderdag in een gesprek met onderwijswethouder Van der Stee. De school kan op zijn vroegst op 1 augustus 2021 open.

Yunus Emre wil starten met onderbouw (groep 1 t/m 4) en ieder jaar doorgroeien met één groep, waardoor er na vier jaar sprake is van een volledige school. De stichting heeft de wethouder verzekerd dat de school alleen voor Westlandse kinderen is bedoeld. De scholenstichting gaat nu uitzoeken wat de ruimtebehoefte is.

Ook de gemeenteraad moet het een en ander doen. Zo moet het zogeheten plan van scholen 2020-2022 in een commissievergadering op 24 juni worden besproken, waarna in de raadsvergadering van 9 juli een besluit valt. In dit plan is de islamitische basisschool opgenomen.

Na vaststelling door de gemeenteraad, moet de stichting vóór 1 maart 2020 een huisvestingsaanvraag bij de gemeente indienen. De gemeente moet daar uiterlijk 31 december 2020 een besluit over nemen. Dat betekent dat de school op zijn vroegst op 1 augustus 2021 kan starten.

Stichting Yunus Emre heeft in Den Haag vier islamitische basisscholen en wil ook een zo'n school in Westland openen. De stichting heeft haar voorkeur uitgesproken voor Naaldwijk als vestigingsplaats, omdat er belangstelling is uit verschillende dorpen en Naaldwijk het meest centraal ligt. Woensdag bepaalde de Raad van State dat de Rijksoverheid de eerste islamitische basisschool van Westland moet bekostigen.