Archief

Plan voor revalidatiecentrum op Naaldhorst-locatie in aantocht

Nog deze maand wordt aan het college van B en W van Westland een plan voorgelegd om de Naaldhorst-locatie in Naaldwijk te benutten voor de vestiging van een revalidatiecentrum. Hiermee moet het grote tekort aan verpleeg- en crisisbedden worden aangepakt. Wethouder Piet Vreugdenhil heeft het plan maandagavond aangekondigd in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Het onderwerp was op de agenda gezet door de fracties van Westland Verstandig en D66. Die wilden in de gemeenteraadsvergadering van 16 april (opnieuw) een motie over de vestiging van een revalidatiecentrum in stemming brengen, omdat bijna dagelijks kwetsbare Westlandse inwoners niet terecht kunnen binnen Westland en daardoor noodgedwongen elders ondergebracht moeten worden.



In november afgelopen jaar is door de Seniorenraad Westland dringend aandacht gevraagd voor verbetering van de opvangmogelijkheden voor ouderen in hulpbehoevende situaties. De eerste aanbeveling van die organisatie aan het gemeentebestuur luidde: "Behoud de locatie van de Naaldhorst als (brede) zorgvoorziening."

Vreugdenhil meldde in de commissievergadering dat hij maandagmiddag met onder meer zorgorganisatie Pieter van Foreest heeft gesproken over het concept van een intentieverklaring met betrekking tot de Naaldhorst-locatie. Ook zijn er handtekeningen nodig van organisaties als het Zorgkantoor DSW, Reinier de Graaf-groep, Middin en Perspektief.

"Wij willen het in één keer goed doen", verklaarde Vreugdenhil. Zijn eerste actie is het plan voorleggen aan B en W, waarschijnlijk over twee weken. Omdat de wethouder eigenlijk precies onderneemt wat er in de motie staat, is deze door Westland Verstandig en D66 van tafel gehaald.