Archief

44 woningen op locatie Dalton Mavo in Naaldwijk

De gemeente Westland en projectontwikkelaar Spechtbouw hebben eindelijk overeenstemming bereikt over de locatie Dalton Mavo in Naaldwijk. Het verpauperde schoolgebouw aan de Geestweg gaat plat om ruimte te maken voor 44 woningen.

Er komen 2 vrijstaande woningen, 6 twee-onder-een-kap woningen en 30 appartementen, waarvan 14 in de sociale huursector. De appartementen worden verdeeld over twee woonblokken van elk maximaal drie woonlagen.

Medio volgend jaar gaat het schoolgebouw tegen de vlakte en wordt de eerste paal geslagen. In de tussentijd wordt de ruimtelijke procedure doorlopen en in mei dit jaar volgt een informatiebijeenkomst voor omwonenden.

Het bereiken van overeenstemming heeft jaren geduurd. In januari 2016 werd bekend, dat de Bouhuisen Groep vergevorderde plannen voor gevarieerde woningbouw had. Daarna werd het maanden stil. Pas in oktober van dat jaar kregen omwonenden een brief van de projectontwikkelaar, waarin het verklaarde er met andere betrokken partijen niet uitgekomen te zijn en niet meer deel uit te maken van dit project.

In december 2017 volgde het bericht, dat ontwikkelaar Spechtbouw met de locatie bezig was. In de laatste weken verliepen de onderhandelingen zacht gezegd stroef. "Niet iedereen is altijd te bereiken, dus dat heeft langer geduurd", biecht wethouder Cobie Gardien op. "Maar uiteindelijk is er een handtekening gezet."

Brand

Al die tijd zaten omwonenden met de gebakken peren. Regelmatig werd er bij de school ingebroken en brand gesticht. Toch is onmiddellijke sloop van het gebouw niet mogelijk. Dat kan volgens de gemeente alleen als er sprake is van acuut gevaar. Wel is het gebouw nu dichtgetimmerd en zijn er nieuwe hekken neergezet.