Archief
Voor velen had Mondriaan-muur niet gered hoeven te  worden - foto Regio 15

Voor velen had Mondriaan-muur niet gered hoeven te worden - foto Regio 15

Getuigenoproep na brandstichting in schoolgebouw Naaldwijk

Het onderzoek naar de brand zaterdagmiddag in het oude schoolgebouw in Naaldwijk is in volle gang. Om het onderzoek te versnellen, komt de politie graag in contact met getuigen. Volgens de politie is er waarschijnlijk sprake van brandstichting.

De brand werd zaterdagmiddag rond 15.25 uur ontdekt. De oude Dalton Mavo school aan de Hendrik van Naaldwijkstraat stond bij aankomst van de hulpdiensten vol rook. Nadat de brand geblust was, bleek dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting.

Getuigen die de politie kunnen helpen in het onderzoek, worden verzocht te bellen met 0900-8844. Blijft je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Het schoolgebouw staat nu al ruim negen jaar leeg en verpaupert zienderogen. Een paar weken geleden werden in de gemeentepolitiek nog zorgen uitgesproken over het leegstaande schoolcomplex. Deb VVD wil, dat het college aan de betrokken partijen gaat vragen om de omgeving (gebouw en tuin) te verzorgen, teneinde de openbare veiligheid, zeker gezien de aanstaande jaarwisseling, te waarborgen.

Begin vorig jaar leek het starten van woningbouw in zicht te zijn, maar de projectontwikkelaar die er toen mee bezig was, heeft inmiddels afgehaakt.

Categorieen:
Naaldwijk 112