Archief
Voor velen had Mondriaan-muur niet gered hoeven te  worden - foto Regio 15

Voor velen had Mondriaan-muur niet gered hoeven te worden - foto Regio 15

Vrees bewaarheid: brand in leegstaande Dalton Mavo

In de leegstaande voormalige Dalton Mavoschool aan de Hendrik van Naaldwijkstraat in Naaldwijk is er zaterdag een binnenbrand geweest. De brandweer, die brandstichting niet uitsluit, had de boel snel onder controle. Het complex staat nu al ruim negen jaar leeg en verpaupert zienderogen.

Kort voor half vier werden meerdere brandweerteams van Naaldwijk en Honselersdijk naar de oude Dalton Mavo gestuurd. In verband met de grootte van het gebouw en aanvankelijk flinke rookontwikkeling zijn extra eenheden ingezet, verklaart Brandweer Haaglanden.

Een paar weken geleden werden in de gemeentepolitiek nog zorgen uitgesproken over het leegstaande schoolcomplex. De VVD-fractie diende vragen in bij het college van B en W. De liberalen willen, dat het college aan de betrokken partijen gaat vragen om de omgeving (gebouw en tuin) te verzorgen, teneinde de openbare veiligheid, zeker gezien de aanstaande jaarwisseling, te waarborgen.

Begin vorig jaar leek het starten van woningbouw in zicht te zijn, maar de projectontwikkelaar die er toen mee bezig was, heeft inmiddels afgehaakt.