Archief
WOS Media

WOS Media

Binnen enkele weken duidelijkheid over oude Dalton Mavo verwacht

Wethouder Cobie Gardien van de gemeente Westland verwacht binnen enkele weken een akkoord te bereiken over een nieuwbouwplan op de locatie van de oude Dalton Mavo aan de Hendrik van Naaldwijkstraat in Naaldwijk. Dat kondigde zij donderdagavond aan in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Het al ruim tien jaar leegstaande gebouw baart de omwonenden zorgen en meerdere politieke partijen hebben aangedrongen op snelle sloop van het complex. Burgemeester Bouke Arends liet weten dat hij die sloop nu niet kan afdwingen. "Dat kan alleen bij een acute levensbedreigende situatie", hield hij de commissie voor. "Wij kunnen van de eigenaar alleen het neerzetten van bouwhekken en het dichtgetimmerd houden van het gebouw eisen." Voor een beter zicht zal wel het gemeentegroen worden gesnoeid, beloofde Arends.

Volgens wethouder Gardien is de locatie een heel moeilijke voor projectontwikkeling. "Er zijn in de afgelopen jaren heel veel partijen mee bezig geweest", memoreerde zij. Het complex is vorig jaar gekocht door Spechtbouw en de gesprekken met deze ontwikkelaar verkeren in een afrondende fase. Zo gauw er overeenstemming is bereikt, wordt er een bijeenkomst voor de omwonenden belegd, maar de ontwikkelaar wil eerst zekerheid van de gemeente. "We moeten nog even geduld hebben", besloot Gardien.