Archief

Verkeerslichten Overgaagbrug minder lang op rood

Verkeer op het kruispunt Zuidhoornseweg-Rijksstraatweg in Den Hoorn hoeft sinds deze week niet meer lang te wachten voor een rood verkeerslicht als de Overgaagbrug openstaat. Doordat de lichten nu op 'oranje' gaan knipperen, kunnen verkeersdeelnemers hun eigen weg zoeken op basis van de verkeersregels.

In de oude situatie gingen alle lichten op het kruispunt op rood als de brug openstond. Ook dus voor automobilisten die niet over de brug moesten. Door het lange wachten, werd het rode licht herhaaldelijk genegeerd. ChristenUnie-fractievoorzitter Roy Ringeling kaartte deze situatie aan tijdens een gemeenteraadsvergadering in november. Zijn motie om de regeling aan te passen werd unaniem aangenomen.

Vanaf nu staan alle verkeerslichten nog maar voor een korte periode op rood bij een brugopening. Zo kan de brugwachter de brug veilig bedienen. Als de brug niet wordt bediend, knipperen de verkeerslichten en gelden op het kruispunt de normale voorrangsregels.

Afgelopen januari werd de Zuidhoornseweg in twee richtingen geopend. Eerder kon alleen verkeer komend vanaf de A4 gebruik maken van de weg en moest het verkeer in tegengestelde richting omrijden via de Woudseweg. Dit zorgde echter voor extra belasting op de wegen in het dorp zelf.

Categorieen:
Algemeen