Archief
WOS Media

WOS Media

'Complexe situatie Zuidhoornseweg snel oplossen'

Het college van B en W in Midden-Delfland moet snel een einde maken aan de complexe verkeerssituatie op de begin dit jaar geopende Zuidhoornseweg in Den Hoorn. Een motie van de ChristenUnie daarover werd dinsdagavond unaniem aangenomen.

Op dit moment kunnen alleen weggebruikers komend vanaf de A4 en de N223 gebruik maken van de Zuidhoornseweg. In tegenovergestelde richting, komend vanaf het centrum van Den Hoorn of de sportvelden, is verkeer nog niet mogelijk. Volgens wethouder Horlings is dit gedaan, omdat de Rijksstraatweg op dit moment nog niet is berekend op veel verkeer. Onbegrijpelijk, vonden meerdere gemeenteraadsleden.

Daarnaast is er een probleem met de verkeerslichten nabij de Overgaagbrug. "Als de brug open staat, is er geen verkeer mogelijk op dit kruispunt", aldus CU-fractievoorzitter Roy Ringeling. "Alleen verkeer afkomstig uit de richting van de rotonde dat linksaf wil, kan dan rijden. Ook verkeer op de Rijksstraatweg mag niet rechtdoor." Dit zorgt ervoor dat veel automobilisten het rode licht negeren.

Horlings meldde dat er momenteel een onderzoek wordt uitgevoerd naar een verbetering van de situatie, maar volgens de raad is dat overbodig. Fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij liet weten de situatie diezelfde avond nog te kunnen oplossen door nieuwe borden neer te zetten. "Dit moet vrij simpel opgelost kunnen worden."

De Zuidhoornseweg is de nieuwe verbindingsweg tussen Den Hoorn en Delft. De weg kan echter pas in 2020 volledig open, omdat dan pas het Delftse deel, de Reinier de Graafweg, klaar is. Pas op dat moment wordt ook de Rijksstraatweg aangepast.