Archief
WOS Media

WOS Media

Zuidhoornseweg vanaf januari in twee richtingen open

De Zuidhoornseweg in Den Hoorn gaat vanaf 7 januari alsnog in twee richtingen open. Nu nog kan alleen verkeer komend vanaf de A4 gebruik maken van de nieuwe weg en dat levert een hoop onbegrip op bij weggebruikers. Ook de kruising bij de Overgaagbrug wordt, op aandringen van de gemeenteraad, aangepakt.

Het college koos eerder voor de huidige situatie, omdat een dubbele openstelling van de Zuidhoornseweg zou zorgen voor te veel verkeer op de Rijksstraatweg, die daar volgens het college niet op is berekend. Daardoor kan bijvoorbeeld verkeer komend vanaf de sportvelden niet direct doorrijden naar de A4, maar moet het eerst omrijden via de Woudseweg.

Daarnaast is er een probleem met de verkeerslichten nabij de Overgaagbrug. Wanneer de brug open is, staan alle verkeerslichten op rood, behalve die voor linksaf. Verkeer op de Rijksstraatweg vanaf Den Hoorn richting Schipluiden moet hierdoor wachten tot de brug (die zij niet passeren) weer gesloten is.

De Midden-Delflandse gemeenteraad sprak in november al unaniem haar onvrede uit over deze situatie en vroeg het college om acute maatregelen. Na onderzoek van een verkeerskundig bureau is nu dus besloten om de Zuidhoornseweg alsnog in twee richtingen open te stellen. Daarnaast worden de verkeerslichten bij de Overgaagbrug op knipperen gezet. Het verkeer moet zichzelf hierdoor gaan regelen.

Het college geeft in een raadsinformatiebrief wel aan de verkeersbelasting van de Rijksstraatweg en de gevolgen daarvan verder te gaan monitoren.

Reinier de Graafweg

De Zuidhoornseweg moet op termijn worden aangesloten op de Reinier de Graafweg in Delft, zodat één directe weg vanaf de A4 naar het ziekenhuis ontstaat. De Zuidhoornseweg is al sinds begin dit jaar af. Door tussenkomst van een Raad van State-procedure is de Reinier de Graafweg naar verwachting pas medio 2020 klaar.