Archief

In herfst 2020 sneller doorrijden naar Delft

Vanaf de herfst van volgend jaar kunnen automobilisten sneller doorrijden vanaf de A4, langs Den Hoorn, naar Delft. Dan kan de Reinier de Graafweg in die stad namelijk worden aangesloten op de Zuidhoornseweg. De werkzaamheden voor de aanpassingen van de Reinier de Graafweg beginnen in september.

De weg had eigenlijk allang af moeten zijn, maar bezwaren van omwonenden vertraagden het proces. Afgelopen december gaf de Raad van State definitief groen licht voor de aanpassingen die moeten worden gedaan.

De verbinding Zuidhoornseweg-Reinier de Graafweg moet zorgen voor minder verkeer in het centrum van Den Hoorn. De Zuidhoornseweg was begin 2018 al klaar en is sinds dit jaar ook in beide richtingen in gebruik. Echter wordt het verkeer vanaf de Overgaagbrug alsnog Den Hoorn ingestuurd.

De gemeente Delft houdt op woensdag 17 juli een informatieavond om de werkzaamheden toe te lichten. De avond wordt gehouden in de aula van het Stanislascollege aan het Reinier de Graafpad en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Categorieen:
Algemeen