Archief

2Floors krijgt feesttent, maar veel kleiner dan gehoopt

Een 'compromis' in de langslepende soap rondom de feestweek van De Lier. Café 2Floors mag tijdens de Bradelier een feesttent op het eigen terrein neerzetten, maar die is veel kleiner dan gehoopt.

2Floors had jarenlang een grote feesttent op het parkeerterrein bij de Jumbo staan, maar daar wil het Oranjecomité van De Lier van af. Dat comité ziet veel meer in een bundeling van alle horecapartijen op het Rankplein bij de Domkerk.

Onverteerbaar, vindt Hans Blom van 2Floors. Hij is bang voor omzetderving. In de feesttent op het Oranjeplein paste met gemak 2.000 man. Nu moet hij het doen met een feesttent op het eigen parkeerterrein voor de deur, waar maximaal 500 man in kan.

Blom stelt onderdoor te gaan aan zijn eigen succes. Omdat zijn feesttent op het Oranjeplein steeds meer publiek trok, zagen horeca-collega's de inkomsten van hun eigen feesten teruglopen. "Daar word ik voor gestraft", laat hij aan de WOS weten.

Mental Theo

Verder kan Blom er met zijn pet niet bij, dat op het Rankplein grote namen als Mental Theo zouden worden geprogrammeerd. "Het Oranjecomité wilde af van te harde muziek en massaliteit. Deze elementen komen nu op het Rankplein, oftewel oude wijn in nieuwe zakken".

Blom vervolgt: "Het is onbegrijpelijk dat een partij die een maatschappelijke functie zou moeten hebben, een beslissende rol krijgt, die hij in eigenbelang uitvoert".



Vergunningsaanvraag

De vergunningsaanvraag voor het plaatsen van de feesttent bij 2Floors moet nog worden ingediend. Piet Voskamp laat namens het Oranjecomité weten dat, zo lang de vergunningsaanvraag van de Bradelier nog loopt, er niet in de media wordt gereageerd.

Categorieen:
De Lier Cultuur