Archief

Definitief geen feesttent voor 2Floors tijdens BradeLier

Was het eerder nog de bedoeling dat Grandcafé 2Floors tijdens de feestweek in De Lier een kleinere feesttent op het eigen terrein zou mogen neerzetten, nu blijkt dat het café helemaal niets buiten mag plaatsen. Dat komt omdat de benodigde vergunningsaanvraag, ook na meerdere waarschuwingen vanuit de gemeente, niet compleet is.

Volgens Hans Blom komt het door het Oranjecomité, dat de aanvragen uit het dorp gebundeld naar de gemeente stuurt. "Er wordt vanuit het comité niet meegewerkt. Alle gegevens zijn bekend. Alleen omdat de tekeningen wat provisorisch zijn gemaakt, kan het nu niet doorgaan. Ik heb alles al geregeld!"

Maar Piet Voskamp van het Oranjecomité ziet dat heel anders. "Je moet gewoon je tekeningen aanleveren. Die zijn er niet voor niets. Daar staat alles op." Daarnaast heeft de gemeente ook nog extra tijd gegeven om de vergunningsaanvraag rond te krijgen, zo blijkt uit een correspondentie tussen de gemeente en het Oranjecomité.

Blom kan nu dus geen feesttent voor zijn zaak zetten tijdens de BradeLier. Hij denkt nog na over wat hij nu wel nog kan doen tijdens de Lierse feestweek. Die is dit jaar van 14 tot en met 18 augustus.

Categorieen:
De Lier Algemeen