Archief

Werk in De Leuningjes in volle gang

Terwijl buiten de mussen van het dak vallen, gaat het werk binnen in De Leuningjes onvermoeibaar door. Bouwbedrijf Boksman uit Naaldwijk knapt in opdracht van de gemeenteraad de grote zaal en entreehal op.

Na jarenlang gesteggel ging in december vorig jaar de kogel door de kerk en wordt het zalencentrum in Poeldijk aangepakt. Voor de verbouwing trok de gemeenteraad 1,8 miljoen euro uit. Het gebouw moet uiteindelijk weer zeker 10 jaar meekunnen.

In de grote zaal worden de wanden en het plafond afgetimmerd en er komt een nieuwe vloer in. "Zodat er een nieuwe feestzaal ontstaat", zegt directeur Jan-Willem Boksman van het bouwbedrijf.

Verder wordt de staalconstructie aangepast. Die wordt verzwaard. "Ook de toneelconstructie gaan wij upgraden. Er komen voorzetwanden met steenstrips", weet Boksman.

In de oorspronkelijke entree van het zalencentrum komt een tijdelijke nieuwe entree met voorzetwanden, een systeemplafond en nieuwe vloer, omdat de bouwer nog niet weet wat met de aangrenzende kleine zaal gaat gebeuren. Het is de bedoeling dat de grote zaal in september in gebruik wordt genomen, bijna drie jaar na de vondst van asbest.

Huisvesting WOS Media

Op dit moment loopt nog een onderzoek naar het huisvesten van de WOS in het zalencentrum. Qua ruimte past dat, maar als er televisiestudio's en een nieuwscafé moeten komen, zoals het bestuur van de WOS wenst, zal de oplevering nog een paar maanden langer op zich laten wachten.

Binnenkort buigt de gemeenteraad van Westland zich over de uitkomsten van het onderzoek.