Archief

Deel De Leuningjes dicht wegens asbest

In sociaal-cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk zijn de grote zaal en de kelderruimte woensdag afgesloten vanwege de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal. Verdere controle en sanering van de ruimten is noodzakelijk, waardoor de betreffende zalen afgesloten blijven. Dit is gebleken uit een asbestinventarisatie van de gemeente, zo is woensdagavond bekendgemaakt.

Tijdens de inventarisatie een dag eerder is geconstateerd dat de technische ruimtes, het podium van de grote zaal en de kelder zichtbaar asbest bevatten in de vorm van (beschadigde) brandwerende bekleding in de zalen. Zowel in als buiten deze ruimtes zijn kleef- en luchtmonsters genomen om de omvang van de besmetting te bepalen.

In de bibliotheek en de peuterplusruimte van Simba is asbesthoudend materiaal (niet zichtbare asbest) aangetroffen. Uit voorzorg worden in alle ruimtes kleef- en luchtmonsters afgenomen om mogelijke besmetting vast te stellen.

De inventarisatie is gehouden nadat tijdens een bouwkundige inspectie, in het kader van onderhoud, is gebleken dat er in de cv-ruimte asbest zit. Gebruikers van De Leuningjes zijn hier vorige week over geïnformeerd en deze ruimte wordt op dit moment gesaneerd. In een aantal andere ruimtes is asbestverdacht materiaal aangetroffen. Om hier zekerheid over te krijgen is een algehele asbestinventarisatie uitgevoerd.

Update 8.06 uur:

Kinderdagverblijf Simba, gevestigd in zalencentrum De Leuningjes, blijft vandaag uit voorzorg gesloten. Ouders en verzorgenden kunnen hun kinderen naar de locatie Zilvermeeuw (Zilvermeeuwstraat 1) in Monster brengen.

Categorieen:
Monster Poeldijk Algemeen