Archief

Gemeente aan de slag met 'feestweken-petitie'

Initiatiefneemster Ysabel van der Meer heeft aan burgemeester Agnes van Ardenne de petitie overhandigd, waarin de gemeente wordt opgeroepen het aantal feestlocaties van de dorpsfeesten niet te veranderen. Die petitie is bijna 1.700 keer ondertekend.

De gemeente heeft onlangs aan BIZ Naaldwijk Winkelrijk gevraagd - dat is zegmaar de ondernemersvereniging van Naaldwijk - hoe de feestweken anders en minder massaal kunnen. De BIZ adviseerde daarop om voor drie pleinen een evenementenvergunning af te geven. Vorig jaar kon tijdens de Westland Reünie nog op zes locaties feest gevierd worden.

Ysabel van der Meer uit Naaldwijk lanceerde vervolgens de petitie. Uit een enquëte van de gemeente bleek namelijk, dat 84% van de respondenten vindt dat de feestweken in de huidige vorm moeten blijven bestaan. 12% pleit voor een verandering.

Burgemeester Van Ardenne neemt de petitie serieus, al is natuurlijk nog de vraag of de initiatiefneemster haar zin krijgt. "Dit ga ik met de ambtenaren bespreken. Wij begrijpen de sentimenten over 'alles op slot zetten'. Wij willen juist voorkomen dat niet alles op slot gaat", liet Van Ardenne weten.

De overhandiging is te zien in het programma 'Dit was ..maart', dat vanaf vrijdagavond te zien is op WOS-tv.