Archief
Gabi Gonzalez

Gabi Gonzalez

"Cannes Outdoor komt er, waar moeten de jongeren anders naartoe?"

Philip van Geest is resoluut. De organisator van Cannes Outdoor gaat er 'gewoon' van uit, dat de gemeente hem een vergunning verleent voor het feest op het Raoul Wallenbergplein in Naaldwijk. "Waar moeten jongeren anders naartoe?"

Het is nog maart, maar de aankomende feestweek in augustus is nu al het gesprek van de dag in het dorp. De gemeente heeft aan de BIZ gevraagd - zegmaar de ondernemersvereniging van Naaldwijk - hoe het anders en minder massaal kan. De BIZ stelt voor om voor drie pleinen een evenementenvergunning af te geven. Het plein bij de 3 Winckels, het Havenplein bij de Slimmerick en het Wilhelminaplein.

Mocht dit voorstel het halen, dan kan er een streep door Cannes Outdoor. Dat feest was altijd pal voor Brasserie Cannes in de Rembrandtstraat, maar omdat het daar te druk werd is het een paar jaar geleden verkast naar het parkeerterrein achter WestlandTheater De Naald.

Nu staat dus ook die locatie op de tocht. "Daar ben ik het uiteraard niet mee eens", zegt organisator Van Geest. "Mijns inziens is er ook geen overleg geweest met de ondernemers die direct betrokken zijn bij de geschrapte locaties".

Chris Petri, voorzitter van BIZ Naaldwijk Winkelrijk, is van mening dat minder locaties 'beter behapbaar zijn'. "De gemeente gaf bij ons aan dat het te massaal wordt en er is sprake van alcoholmisbruik". Met minder evenementenlocaties kun je deze problemen volgens hem beter beheersen.

Philip van Geest ziet dat echt anders. Collega organisatoren laten volgens hem grote kansen liggen. "De Westlandse bevolking is de afgelopen 20 jaar gegroeid. Waar moet de jongeren doelgroep heen?", vraagt hij zich hardop af. Cannes Outdoor is met freestyle muziek vooral gericht op de Westlandse jongere. Hij denkt dan ook, dat de gemeente hem met 'zijn' Cannes Outdoor niet laat stikken.

"Ik ben ook niet degene die zegt, dat we niet open moeten staan voor verandering, want tijden veranderen. Maar we veranderen de verkeerde kant op". Er is volgens hem meer jeugd, meer vraag en die moet je bedienen. "Dat moet je omarmen in plaats van afstoten".

LPF Westland is intussen een petitie gestart op internet, waarin de gemeente wordt opgeroepen de feestweek van Naaldwijk te houden zoals ie is. De petitie was woensdagmiddag al bijna 1.500 keer ondertekend.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur