Archief
Patrick Hazewindus

Patrick Hazewindus

Grote vlammen te zien vanuit Maassluis en omgeving

Grote vlammen zijn zaterdagavond laat aan de horizon te zien voor mensen die uitkijken op het Scheur (in de volksmond de Waterweg) vanuit onder meer Maassluis. Aan de overkant, bij het bedrijfsterrein van Shell in Pernis wordt er gefakkeld vanwege een automatisch ingeschakeld beveiligingsmechanisme. Dat proces is in de wijde omgeving te zien en te horen.

Op het bedrijfsterrein van Shell is er een brand uitgebroken bij een elektriciteitsstation. De stroom is daarbij uitgeschakeld, met het gevolg dat het beveiligingsmechanisme automatisch wordt ingeschakeld dat er wordt afgefakkeld. Eerder op de avond liet de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) juist weten dat er geen brand op het terrein zou zijn, maar daar is de VRR op teruggekomen.

Geen gevaar voor omgeving

Veel hulpdiensten zijn opgeroepen. Volgens de VRR is er geen sprake van gevaar voor de omgeving. Op de website RijnmondVeilig.nl is de voortgang van de brandbestrijding te vinden. Ook eventuele tips als ramen en deuren sluiten worden daar indien nodig gegeven.

Zaterdagmiddag was er volgens Milieudienst DCMR een klein incident op het terrein van Shell. Als gevolg daarvan was er zaterdagavond een explosie, waardoor de stroom uitviel en fabrieken werden stilgelegd op het terrein. De fabrieken moeten dan gassen afvoeren via de fakkel. Medewerkers van Shell werken aan het onder controle brengen van de fabriek. Adviseurs van DCMR helpen daarbij en zijn ter plaatse.

Update 00.52 uur

De fakkels zijn volgens DCMR in ieder geval de komende uren nog zichtbaar. Enkele regiogenoten melden stankoverlast. Het gaat om een olieachtige, zwavelgeur. Dat komt door de onvolledige verbranding van stoffen bij Shell.

Categorieen:
Maassluis 112