Archief
YouTube

YouTube

Wederom incident bij Shell Pernis

Net als in de nacht van zaterdag op zondag heeft er ook in de nacht van maandag op dinsdag een incident plaatsgevonden bij Shell in Pernis. Dit maal ging het om de lekkage van waterstoffluoride. Rond 01.30 uur werd het lek gedicht volgens Shell. De stof is binnen het Shell-terrein gebleven, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Fluorwaterstof heeft een zure geur en is ook in kleine hoeveelheden gevaarlijk. De stof kwam maandagavond met het spoelen van de leidingen vrij. Hoewel het lek gedicht is, is de brandweer nog wel aanwezig. De vrijgekomen 'wolk' is neergeslagen met waterstralen, om te voorkomen dat het gas zich kon verspreiden, aldus de veiligheidsregio. Er zijn in de regio geen gevaarlijke concentraties gemeten.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat er problemen zijn op het terrein. Zaterdagavond ontstond brand in een schakelstation op het Shell Pernis-terrein. Die brand was in de wijde omgeving, waaronder in Maassluis, goed te zien. ''Wij betreuren het dat we opnieuw voor overlast en onrust hebben gezorgd in de omgeving van onze raffinaderij."

Categorieen:
Maassluis 112