Archief
WOS Media

WOS Media

Hulpdiensten blijven paraat na blussing brand bij Shell

Tegen 6.00 uur zondagochtend was de brand in het schakelstation op de Shell Raffinaderij in Pernis geblust. De hulpdiensten bleven aanwezig op het complex aan de overkant van Maassluis. Het noodzakelijke affakkelen werd ook voortgezet, aldus de Veiligheidsregio Rijnmond.

Shell Pernis plaatste zondag deze mededeling op haar website: "Rond 22:30 op zaterdag 29 juli heeft er een stroomonderbreking plaatsgevonden als gevolg van een brand in een hoogspanningsstation. Een aantal units/fabrieken wordt nu op veilige wijze uit bedrijf genomen, met fakkelen tot gevolg. Onze excuses hiervoor.

Er zijn geen gewonden gevallen."

Bij de Milieudienst Rijnmond (DCMR) zijn sinds zaterdagavond 26 meldingen binnengekomen. De meeste over de zichtbare fakkels.

Aanvulling om 14.58 uur:

Zondagmiddag werd rond 14.30 uur bericht, dat de hulpdienst inrukken. Tevens werd aangekondigd dat tussen 16.00 en 0.00 uur verhoogde fakkelactiviteit in verband met het veilig stilleggen van fabrieken zal optreden. In die periode is er kans op toename van rook-, vlam- en stankoverlast. Deze kan worden gemeld bij de milieudienst DCMR.

Wie de kwestie op de voet wil volgen, kan daartoe terecht op de Twitteraccounts @DCMR en @Shell.nl/Pernis, zo meldt @rijnmondveilig.

Categorieen:
Maassluis 112