Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Verdeeld gebruik van activiteitencentrum InBlik

De gemeenteraad van Maassluis heeft met kleine meerderheid gekozen voor een verdeeld gebruik van het activiteitencentrum InBlik. Het moet grotendeels de functie van een open jongerencentrum krijgen, maar op vaste tijden in het weekeinde het exclusieve onderkomen kunnen zijn van de stichting Myosotis.

Na een urenlang debat werd pas rond 1.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag over het voorstel van B en W gestemd. Voorstemmers waren de drie coalitiepartijen - CDA, PvdA en VVD - plus oppositiepartij D66. De fracties van de ChristenUnie, MaassluisBelang en de Verenigde Senioren Partij wilden, dat wethouder Arnold Keijzer het voorstel zou terugnemen en eerst nog met de belanghebbende partijen zou gaan praten.

Vrees bij Myosotis

Wethouder Keijzer moet nu onder meer in gesprek met de stichting Mysotis, die groepsactiviteiten organiseert voor jongeren met een verstandelijke beperking. Het bestuur van die stichting heeft vorige week aangegeven een gezamenlijk gebruik, zelfs bij periodes van alleengebruik, op voorhand niet te zien zitten. Dit uit vrees dat de jongeren die er de rest van de week naar toekomen, ook in de Myosotis-uren voor de deur zullen staan.

Burgemeester Haan stelde: "De situatie bij InBlik zal en moet veilig zijn, we moeten niet van angst uitgaan." Met goede onderlinge afspraken en afstemming met toezichthoudende autoriteiten, is hij er van overtuigd dat het goed zal gaan.

Regie bij E25

InBlik was oorspronkelijk een jongerencentrum, maar werd in de afgelopen jaren door andere organisaties benut, omdat het jongerenwerk vooral ambulant werd. Wethouder Keijzer was vorig jaar op zoek naar een nieuw onderkomen voor Ummah Wahidah, een centrum voor jongeren met een migrantenachtergrond. Uiteindelijk kwam InBlik daarvoor uit de bus rollen, met dien verstande dat onder regie van Welzijnsorganisatie E25 aangestuurd wordt op de functie van een open jongerencentrum.

Keijzer moet dus nu met alle belanghebbenden in gesprek. Daarbij gaat het niet alleen om Myosotis en Ummah Wahidah, maar ook met de omwonende senioren. Zij hebben onlangs via de overhandiging van 476 handtekeningen hun zorgen over de plannen geuit.

Categorieen:
Maassluis Politiek