Archief

Green Eagles klaar met onzekerheid: 'Gemeente, toon eens daadkracht'

Basketbalvereniging de Green Eagles uit Maassluis is er inmiddels wel klaar mee, nog steeds weet de club niet waar ze aan toe is. Al sinds 2012 is de vereniging bezig om een geschiktere ruimte te vinden voor het organiseren van basketbalwedstrijden en trainingen, maar steeds lopen ze tegen de grenzen van de gemeente aan. In een brief roept de vereniging nu om daadkracht van de gemeente.

Zo opperde de club allereerst een plan om het huidige pand aan de Haydnlaan te verbouwen en uit te breiden, zodat er officiƫle wedstrijden gespeeld kunnen worden. De Teams van Dames 1 en Heren 1 spelen op landelijk niveau en bij wedstrijden moet er dan ook gespeeld kunnen worden op een vloer van een bepaalde afmeting, iets wat in het huidige gebouw niet kan.

De gemeente schoot die plannen af, waarna er door het college van burgemeester en wethouders geopperd werd om een plekje in te nemen in de toekomstige sporthal aan de Sportlaan. Voor de vereniging is dat prima, zolang de realisatie van de hal niet lang meer op zich laat wachten en mits er een eigen clubhuis in of naast kan worden gevestigd.

Maar tot op heden is er nog niets duidelijk over de komst van een nieuwe sporthal aan de Sportlaan. De club zegt in onzekerheid te verkeren en wil daar een einde aan: "Wij vragen u om nu daadkracht te tonen en er voor te zorgen dat de impuls die u de binnensport in Maassluis en ons als vereniging al jarenlang belooft ook daadwerkelijk waar te maken," aldus voorzitter Nathan Bergmans in een brief aan de gemeente.

De club wil dat de gemeente op korte termijn de procedure in werking laat treden om te komen tot een wijziging van het bestemmingsplan bij de gymzaal Haydnlaan om deze om te bouwen tot een sportzaal. Bergmans: "Dan kan de zaal in de zomer van 2017 verbouwd worden zodat met zowel het nieuwe school-als sportseizoen hier een volwaardige sportzaal staat."

Eerder deze week riep korfbalvereniging CKC Maassluis nog op voor het verplaatsen van de plannen voor een sporthal van de Sportlaan naar het Wipperspark. Wethouder Pleijsier van sport liet in het AD optekenen dat dit niet gaat gebeuren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen