Archief
Google Maps

Google Maps

CKC Maassluis: Overweeg nog eens sporthal in Wipperspark

Korfbalvereniging CKC Maassluis ziet een sporthal of sportzaal in het Wipperspark wel zitten en hoopt dat het college van burgemeester en wethouders die optie nog eens serieus overweegt. Dat zegt CKC in een brief aan het gemeentebestuur. Volgens de korfbalclub zou het de veiligheid van scholieren flink verhogen, omdat ze dan geen drukke weg over hoeven te steken. De laatste plannen betreffen een sporthal aan de Sportlaan.

De gemeente Maassluis wil al jaren een nieuwe sporthal bouwen, onder meer om zo de leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum een volwaardige sportlocatie aan te kunnen bieden. Daar zou dan ook basketbalvereniging Green Eagles in kunnen trekken. De huidige locatie aan de Haydnlaan, waar ze het liefst hadden willen uitbreiden, is te klein voor officiƫle wedstrijden. Ook een aantal sportzalen in Maassluis zijn sterk aan vernieuwing toe.

Naast een advies voor een sporthallocatie aan het Wipperspark, denkt CKC ook mee over een sportzaal voor de drie scholen aan het Dennendal en de Richard Hollaan. Deze maken nu nog gebruik van de verouderde Olympiahal. CKC denkt dat er op De Dijk of in de wijk Wilgenrijk wellicht ruimte is voor een nieuwe sporthal.

Categorieen:
Maassluis Politiek