Archief

Bea Scheurwater trekt kar van nieuwe lokale partij Forza Maassluis

Bea Scheurwater, gaat de kar trekken voor de nieuwe partij Forza Maassluis. Dat zegt ze in een gesprek met de WOS. Forza wil vooral een verbetering op het gebied van veiligheid en openbaar groen. "We moeten luisteren naar de burger, niet alleen aanhoren", aldus Scheurwater.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog een eindje weg, maar het borrelt al een tijdje in het politieke landschap van Maassluis. Naast Forza, een Fortuynistische beweging uit Haarlemmermeer, dient ook GroenLinks zich aan in Maassluis. Er is dus een zekere onvrede over de huidige partijen in de stad.

Partijpolitiek

Dat is ook goed te zien bij Scheurwater. Zij is voormalig bestuurslid van VVD Maassluis. Nog geen twee jaar geleden nam ze de functie van secretaris op zich voor de liberalen. Maar ze stapte eruit: "Er werd teveel partijpolitiek bedreven. Zij vertelden wel even hoe het ze het zouden doen, in plaats van de burger dat te vragen."

Scheurwater kan iedereen in de VVD nog recht in de ogen aankijken, zo zegt ze. "Het zijn aardige mensen allemaal, ik heb met niemand ruzie. Maar ik wil wel mijn mening kunnen verkondigen en dat ging niet." Nu schrijft ze columns voor de lokale website Maassluis.nu en is ze benaderd door Forza!

De partij die enkel de waarden van de vermoorde politicus Pim Fortuyn onderschrijft en verder prakttisch alles aan de lokale politici overlaat, benaderde Scheurwater via Twitter. Inmiddels zijn er zo'n tien enthousiastelingen die bezig zijn met Forza Maassluis.

Standpunten

Naast die idealen van Fortuyn denkt ze ook na over de toekomst van de stad. Zo verlangt zij een terugkeer van de ambulancepost, moet er meer 'blauw op straat' komen, kan het groenonderhoud stukken beter en dient de Koningshof aan een commerciƫle partij te worden overgelaten. "Die kijken naar wat de burger leuk vindt. Zo snijdt het mes aan twee kanten."

Scheurwater hoopt dat er zich nog meer mensen aanmelden die zich kunnen vinden in de idealen van wijlen Fortuyn. Als de partij genoeg stemmen krijgt voor een zetel in 2018, wil ze graag de raad in. "Maar als iemand anders het beter kan, dan moet die persoon dat zeker doen", aldus de politica in spƩ.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen