Archief

Forza!: Toch geen 'overlopend' raadslid

Bij nader inzien blijkt er toch geen 'overlopend' raadslid in Maassluis te zijn die zich wil gaan inzetten voor een lokale afdeling van de Fortynistische partij Forza! Dat laat Michel van Dijk, mede-oprichter van de partij uit Haarlemmermeer, weten aan WOS Media.

Van Dijk: "Excuses voor het misverstand van onze kant. We zijn met meerdere kandidaten elders in gesprek onder wie raadsleden. In Maassluis gaat het om een bekende uit de lokale politiek. Later hier meer over." Om wie het gaat, wil hij nog niet zeggen: "De persoon om wie het gaat, heeft daar specifiek om gevraagd."Foutjes

De Fortuynist baalt van het mistverstand, maar relativeert: "We zijn een jonge en enthousiaste partij die ook foutjes kan maken. Niets menselijks is ons vreemd."

In de afgelopen drie weken zijn er meerdere gesprekken gevoerd met in totaal zes mensen. Twee van hen zijn afgevallen, vier gaan wel verder met de partij. Eerder gingen er al geluiden op om in Maassluis een PVV-afdeling op te zetten. Die kwam echter niet van de grond.

Inmiddels is Forza! Maassluis actief op Twitter en Facebook. De partij wil in 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij, die zich laat inspireren door wijlen Pim Fortuyn, heeft raadsleden in onder meer Haarlemmermeer, Enschede en Nissewaard.

Categorieen:
MaassluisAlgemeen