Archief

Rodenburg over afblazen World Expo: 'Kabinet mist kans'

Burgemeester Arnoud Rodenburg reageert teleurgesteld op het nieuws dat de wereldtentoonstelling van 2025 niet in Rotterdam wordt gehouden. De havenstad had zich kandidaat gesteld en het kabinet hoefde die kandidaatstelling alleen maar te onderschrijven. Dat gebeurde echter niet. Volgens minister Kamp zitten er te veel financiƫle risico's aan het plan.

"Het kabinet mist hiermee een kans. De World Expo zou een prachtig middel zijn geweest om versneld ontwikkelingen te realiseren", vindt Rodenburg. Zijn gemeente zou een belangrijke rol spelen tijdens de World Expo in Rotterdam. Er zouden allerlei trekpleisters in het gebied bijkomen. Maar het afblazen van de wereldtentoonstelling betekent niet, dat die er nu niet komen.

"De positieve energie van onze ondernemers gaan we gebruiken om samen met hen en de regio onze ambities te realiseren. Duurzame innovaties zoals de Glazen Dijk en de Boerderij van de Toekomst zijn zo krachtig dat deze ook zonder de extra ondersteuning van de World Expo Rotterdam 2025 gerealiseerd moeten kunnen worden. Daaraan gaan we de komende jaren met z'n allen werken."

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur